A SZÉKESFEHÉRVÁRI FELSŐVÁROSI SZENT SEBESTYÉN FOGADALMI TEMPLOM ORGONÁJÁÉRT
KÖSZÖNTŐ
A zenekar első lemeze 1994-ben jelent meg, melyet további öt CD-felvétel követett az Amsterdam Classics lemezcég  felkérésére.  1999-ben az együttes apeldoorni hangversenyét a Holland Nemzeti Televízió rögzítette, melyen többek között Mozart:  Requiemje hangzott el a nemzetközi hírű Holland Fiúkórus és neves szólisták közreműködésével.  Emlékezetesek a vichy-i Operában, a bordeaux-i egyetemen, a bécsi Augustiner Kirche-ben, vagy a jeruzsálemi Rubin  Akadémia Konzervatóriumában adott hangversenyei.  2009-ben a jubileumi Haydn évben nagy sikerrel lépett fel a Kismartoni (Eisenstadt) Eszterházy Kastély Koncerttermében.  Élő adásban több alkalommal koncerteztek a Magyar Rádióban.  A zenekar 2013-ban meghívást kapott a Külügyminisztérium által szervezett Magyar – Olasz Kulturális Évadra, így tavaly  októberben a Santa Maria Del Popolo Bazilikában és a Római Magyar Akadémián adott nagy sikerű, teltházas koncertet.  A zenekar gyakran dolgozik együtt neves magyar és külföldi művészekkel  (Karen De Pastel orgonaművész, Sytse Buwalda kontratenor, Banda Pál gordonkaművész, Schöck Attala operaénekes, Bas  Ramselaar operaénekes, Kertesi Ingrid operaénekes, Szabadi Vilmos hegedűművész, Drahos Béla fuvolaművész, Thomkins  Énekegyüttes, Budapesti Énekesiskola, Holland Boys Choir, Pieter Jan Leusink karmester). Repertoárjukon oratóriumok, versenyművek, romantikus kamarazenekari művek mellett napjaink zenéje is szerepel, olykor a  szerzők ajánlásával. A római koncerten egy szicíliai zeneszerző, Salvatore Scinaldi „Visone” című művét is játszotta a  zenekar. A komponista személyesen hallgatta meg a zenemű bemutatóját, és szicíliai szereplésre invitálta a fehérvári  muzsikusokat.
A Hermann László Kamarazenekar a székesfehérvári Hermann  László Konzervatórium zenekara. Az együttes zenekari  versenyeken több alkalommal első, második, és harmadik díjat  nyert, majd különböző nemzetközi fesztiválokra kapott  meghívást. Nagy sikerrel léptek fel Európa számos országában,  valamint Izraelben. 
Kulturált, stílusos vonóshangzásukat bel- és külföldi kritikák egyaránt méltatják.  A zenekar karmestere és művészeti vezetője Major István, a székesfehérvári Hermann László  Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola tanára, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar  első csellistája.
Hermann László Kamarazenakar művészeti vezető: MAJOR ISTVÁN
Farkas Péter hegedű
Jobbágy Andor hegedű
Rudas Anna hegedű
Bernáth Balázs oboa
SZENT SEBESTYÉN TEMPLOM - SZÉKESFEHÉRVÁR
Szólisták:
Farkas Péter - Rudas Anna - Jobbágy Andor
(2014) 
Orgonatörténet Orgonatörténet Koncertek Koncertek Hangfelvételek Hangfelvételek Galéria Galéria Támogatás Támogatás Kapcsolat Kapcsolat